Дієтологи називають ожину ягодою, яка покращує обмінні процеси в організмі.
Як зазначає «Дача. Сад та город», ця культура є природнім антиоксидантом.
По-перше, вона підвищує імунітет. Ожина містить вітамін С та антиоксиданти, які допомагають боротися з інфекціями та вірусами.
По-друге, покращує здоров'я серця. Ягіди містять флавоноїди, які покращують циркуляцію крові та знижують рівень холестерину.
По-третє, знижує ризик раку. В ожині міститься еллагава кислота, яка може допомогти запобігти розвитку раку.
Читайте також: Кілька лайфхаків — та врожай ожини роздаватимете ще й усім сусідам
По-четверте, покращує зір. Ожина містить лютеїн та зеаксантин, компоненти, які допомагають захистити очі від дії вільних радикалів.
По-п'яте, покращує травлення. Ожина містить розчинні волокна, які знижують рівень цукру в крові та покращують травлення.
По-шосте, допомагає нормалізувати рівень гормонів. Ожина містить фітоестрогени, які може допомогти нормалізувати гормональний баланс у жінок під час менопаузи.
Раніше кулінарка Альона Рубльова ділилася рецептом ожинового варення з кавовими зернами.
Фото Pixabay