Ви любите чипси, але шукаєте більш здорову альтернативу? Тоді запечені в духовці кабачкові чипси вам підійдуть! Вони хрусткі, смачні та ідеальний варіант замість традиційних картопляних чипсів, які можуть негативно впливати на здоров'я. Приготувати досить просто і займає близько 15 хвилин. Час випікання становить близько 40 хвилин, тому ви зможете насолоджуватися хрусткими чипсами менш ніж за годину, пише видання leckerschmecker.
Нам потрібно:
- 2 великих кабачки
- 2 столові ложки оливкової олії
- 1 чайна ложка морської солі
- ½ чайної ложки перцю
- ½ чайної ложки порошку паприки за бажанням
Приготування:
Розігрійте духовку до 120 °C і застеліть деко папером для випікання. Кабачки помийте і наріжте тонкими скибочками (товщиною приблизно 2−3 мм). Чим тонше скибочки, тим хрусткішими будуть чипси. Помістіть скибочки в миску, додайте оливкову олію і добре перемішайте, щоб усі скибочки були покриті олією. Рівномірно розподіліть скибочки на деку, не накладаючи один на одного. Приправте морською сіллю, перцем і за бажанням порошком паприки.
Запікайте чипси з кабачків близько 40 хвилин, поки вони не стануть золотисто-коричневими й хрусткими. Час від часу перевертайте їх, щоб вони рівномірно пропеклися. Дайте чипсам ненадовго охолонути, а потім подавайте їх теплими.
Також радимо приготувати корисні чипси з баклажанів, або домашні морквяні чипси, які сподобаються і дорослим, і дітям.