Книга рецептів

Незвичайне варення з ревеню: здивуйте свою родину смаколиком

22:26 — 31 травня 2024 eye 131

Варення походить від слова варити. Але, виявляється, воно може бути запеченим. Парадокс? Якоюсь мірою — так. Але до парадоксів у гастрономії нам не звикати, адже в меню ресторанів сьогодні можна зустріти смажене морозиво та теплий салат. А чи чули ви про сирий борщ чи, наприклад, сливовий суп?

Сьогодні варення готують і у сковороді, і на деку. Часто у варення додають, окрім цукру, всілякі прянощі. Іноді поєднують кілька видів ягід та фруктів. Таке варення не купиш у магазині.

Рецептом запеченого варення з ревеню та чаю каркаде поділилася кулінарка з Кривого Рогу Елла Іванова.

— Це варення смачне та незвичайне, — каже Елла Іванова. — Спробуйте приготувати — і переконайтесь у цьому самі. Готується таке варення легко та просто.

Варення з ревеню та чаю каркаде

Ревень — 300 г

200 г води

150 г цукру

2 гвоздички

15 г чаю каркаде

Ревінь нарізати на шматочки, залити чаєм каркаде, додати цукор і гвоздику. Дати трохи постояти. Потім запікаємо варення за 180 градусів 20−40 хвилин.

І смачного!

А про те, як приготувати корисне варення із зелених горіхів, розповіла кулінарка Ольга Черкевич.

Читайте також: «Законсервуйте літо у банки»: готуємо джем із полуниці та ревеню

Фото з альбому Елли Іванової