Книга рецептів

Домашній м’ятний сироп: такий не купите в магазині

22:25 — 3 червня 2024 eye 317

Літня м'ята ароматна і красива. Її можна сушити для чаю, зробити м'ятний цукор або сироп. Це буде набагато дешевше, ніж купувати все це в магазині, тим паче якщо м'ята росте біля вашого дому. І ще один плюс: те, що готуєте самі, натуральне. Адже ви самі обираєте інгредієнти й можете бути впевнені в їхній якості. А це дуже важливо для здоров'я.

Літо тільки почалося, але воно швидкоплинне. Пам'ятайте про це — і встигніть насолодитися багатою палітрою його смаків і ароматів.

Домашні ласощі мають переваги і в індивідуальному підході: скажімо, ви можете регулювати кількість цукру на власний розсуд.

Рецептом ароматного домашнього м'ятного сиропу поділилася кулінарка з Кривого Рогу Елла Іванова.

— Готується сироп просто, — каже Елла Іванова. — Спробуйте це зробити — і ви переконаєтеся.

Домашній м'ятний сироп

М'яту добре промиваємо та обсушуємо. Додаємо воду і проварюємо десять хвилин. Залишаємо на ніч. Додаємо цукор і сік лимона — і ще варимо хвилин десять.

Сироп готовий!

Нагадаємо рецепт гострого соусу з м'ятою, петрушкою та кінзою.

Фото з альбому Елли Іванової