Літня м'ята ароматна і красива. Її можна сушити для чаю, зробити м'ятний цукор або сироп. Це буде набагато дешевше, ніж купувати все це в магазині, тим паче якщо м'ята росте біля вашого дому. І ще один плюс: те, що готуєте самі, натуральне. Адже ви самі обираєте інгредієнти й можете бути впевнені в їхній якості. А це дуже важливо для здоров'я.
Літо тільки почалося, але воно швидкоплинне. Пам'ятайте про це — і встигніть насолодитися багатою палітрою його смаків і ароматів.
Домашні ласощі мають переваги і в індивідуальному підході: скажімо, ви можете регулювати кількість цукру на власний розсуд.
Рецептом ароматного домашнього м'ятного сиропу поділилася кулінарка з Кривого Рогу Елла Іванова.
— Готується сироп просто, — каже Елла Іванова. — Спробуйте це зробити — і ви переконаєтеся.
Домашній м'ятний сироп
- 150 г м'яти
- 300 г води
- 500 г цукру
- Сік лимона або лайма
М'яту добре промиваємо та обсушуємо. Додаємо воду і проварюємо десять хвилин. Залишаємо на ніч. Додаємо цукор і сік лимона — і ще варимо хвилин десять.
Сироп готовий!
Нагадаємо рецепт гострого соусу з м'ятою, петрушкою та кінзою.
Фото з альбому Елли Іванової