Книга рецептів

Запечені курячі крильця з картоплею: сміливо подавайте до святкового столу

20:19 — 6 червня 2024 eye 1074

Страва, яку люблять, мабуть, усі. За швидкість і легкість приготування. Якщо прибрати картоплю та всі інші овочі, отримаємо хрусткі крильця в томатно-медовому соусі, ділиться фудблогерка Світлана Климовська. А якщо потрібен гарнір, додавайте овочі прямо на деко до крилець. Також чудово підійде рис з салатом.

Складники:

1 кг куриних крилець

500 г картоплі

1 цибулина

2−3 зубчики часнику

3−4 чері

оливкова олія

сіль, перець — до смаку

сушений орегано

1 ст. л. соєвого соусу

0,5 ч. л. копченої паприки

цедра лимона

1 ст. л. томатного соусу

1 ст. л. рідкого меду

1 ч. л. оливкової олії

Приготування

Замаринувати крильця в оливковій олії, соєвому соусі з орегано, сіллю, перцем, паприкою, часником, цедрою лимона.

На деко викласти картоплю, розрізану цибулю, томати, все приправити сіллю, перцем і полити оливковою олією. Можна додати декілька гілочок чебрецю. На овочі викласти крильця. Запікати при 180 градусах 20 хвилин. Потім змастити крильця томатно-медовою сумішшю. Довести страву до готовності. Вийняти з духовки й притрусити зеленою цибулею з кропом.

Ви можете запікати крильця окремо, тоді вони будуть більш хрусткі та рум’яні. В обох випадках буде смачно, обирати вам.

Раніше Світлана Климовська поділилася рецептом запеченої з травами картоплі.

Читайте також: Курячі стегна в медово-імбирному соусі від Ектора Хіменеса-Браво: рецепт, який має бути в «арсеналі» кожної господині