Починається сезон ягід, тому зберігайте цей рецепт дуже смачних ягідних кексів, бо він точно знадобиться. Взагалі брати ягоди можна будь-які, головне готуйте із гарним настроєм, тоді все вдасться, ділиться фудблогерка Юлія Симончук. Кількість кексів залежить від величини форми — 10−12 шт.
Складники:
- борошно — 200 г;
- цукор — 100 г;
- масло — 90 г;
- молоко — 100 мл;
- яйця — 2 шт.;
- розпушувач — 1 ч. л;
- ягоди — 150 г.
Приготування:
До масла кімнатної температури додаємо цукор, перетираємо до однорідності. Додаємо яйця, молоко, перемішуємо. Просіюємо борошно з розпушувачем, перемішуємо ретельно і додаємо ягоди (можна будь-які, в мене чорниці). Акуратно перемішуємо, щоб не пошкодити ягоди, викладаємо у форму і випікаємо при температурі 200 градусів 20 хвилин до зарумʼянення.
Раніше «ФАКТИ» публікували рецепт грецького пирога зі шпинатом та сиром від переможця «МайстерШефа».
Приготуйте також пікантну вітамінну закуску на обід чи вечерю від Ольги Рябенко.