Полуничне варення люблять усі — і діти, і дорослі. Це смачні та ароматні ласощі, які легко можна приготувати вдома. Основа вдалого полуничного варення — стигла і свіжа полуниця. Вибирайте ті, що мають інтенсивний аромат і яскраво-червоний колір. Уникайте сухих або перезрілих фруктів. Пам’ятайте, що якість інгредієнтів впливає на смак і консистенцію варення, пише Bimberek.
Інгредієнти для варення з полуниці:
- 2 кг полуниці
- 500 г цукру
- два лимони
Приготування:
Ретельно промийте полуницю під проточною водою, обсушіть паперовим рушником і видаліть плодоніжки. Увага! Ніколи не у зворотному порядку, оскільки миття полуниці після видалення плодоніжок призводить до більшої втрати соку.
Потім наріжте фрукти на більш дрібні шматочки, якщо це необхідно. Промиту, нарізану полуницю складіть у велику каструлю і додайте цукор. Також додайте в каструлю лимонний сік. Це не тільки робить смак яскравішім, але й допоможе зберегти варення природним шляхом. Потім акуратно перемішайте інгредієнти, щоб рівномірно розподілити цукор, і залиште полуницю приблизно на 30 хвилин, щоб вона виділила якомога більше соку.
Приблизно через 30 хвилин поставте каструлю з полуницею на повільний вогонь і повільно доведіть вміст до кипіння. Варіть полуницю приблизно 45−60 хвилин, часто помішуючи дерев'яною лопаткою, поки варення не загусне і не досягне потрібної консистенції. Будьте дуже обережні, щоб не отримати опіки на цьому кроці! Якщо ви віддаєте перевагу однорідному варенню, його можна подрібнити блендером або товкачиком.
Поки полуниця вариться, можна зайнятися підготовкою банок. Спочатку їх слід промити і обшпарити окропом або поставити в духовку. Як тільки варення буде готове, акуратно розлийте його по банках.
Нагадаємо рецепти вишуканого варення — аґрусового з апельсином, ожинового з кавою, грейпфрутового з вермутом від кулінарки Альони Рубльової.