Книга рецептів

Беріть від літа все: Євген Клопоненко порадив рецепт смачних вареників з черешнею

6:59 — 15 червня 2024 eye 4729

Коли напала ностальгія за літніми канікулами й дитинством, хочеться чогось ягідного, смачненького та особливого, — ліпіть вареники з черешнею. Так радить на своєму сайті український кулінар і фудблогер Євген Клопотенко.

Він пропонує взяти за основу просте, заварне тісто, яке замішується буквально за десять хвилин.

Що потрібно?

Для тіста

Для начинки

Приготування

Спочатку ретельно промийте черешню, видаліть хвостики та кісточки.

Приготуйте тісто — додайте у миску 400 г борошна, 3 ст. л. олії та 1 дрібку солі, після чого залийте суміш 200 мл окропу.

Вимішуйте тісто спочатку ложкою (адже воно гаряче), а потім, коло тісто злегка охолоне — руками. В результаті у вас має вийти еластична маса, яке не липне до рук. Сформуйте з тіста кулю, загорніть у харчову плівку та залиште відпочивати на 15 хв.

Розкачайте тісто у пласт, товщиною приблизно 3−4 мм, він не повинен бути надто тонким. Виріжте кружечки склянкою або спеціальною формочкою.

Викладіть по 1−2 черешні на кружальце тіста та заліпіть вареники.

Відваріть вареники у киплячій воді 3−5 хв після того, як вони піднімуться на поверхню. Відкиньте вареники на друшляк та викладіть в миску.

Подавайте страву вершковим маслом, а за бажанням додайте 1−2 столові ложки меду.

До речі, якщо черешні чи вишні у вас багато, завжди можна спекти з нею дріжджовий рулет за рецептом того ж Євгена Клопотенка.

А ще зверніть увагу на рецепт вишуканого черешнево-вишневого десерту із зеленим базиліком — така страва особливо сподобається жінкам, які дбають про фігуру.