Книга рецептів

Фаршировані баклажани: смачна та дієтична вечеря

20:19 — 17 червня 2024 eye 749

Якщо взяти зовсім маленькі баклажани, вийде чудова закуска, а якщо великі — основна страва. Баклажани можна нафарширувати не лише м’ясним соусом, а й тушкованими овочами або нутом з томатним соусом, або ж приготувати рулет з баклажанів, ділиться фудблогерка Світлана Климовська.

Складники:

Приготування:

Баклажани помити, розрізати навпіл, зробити надрізи м’якоті. Збризнути оливковою олією, посолити, поперчити. Запекти в духовці до готовності.

Приготувати м’ясний соус. На оливковій олії тушкувати цибулю та моркву порізані кубиком, додати фарш, всі спеції. Влити томати та пів чашки води. Тушкувати з відкритою кришкою 20−30 хв, доки соус не стане густим. Додати порізану зелень петрушки.

М’якоть баклажанів роздавити виделкою. Половинки баклажанів нафарширувати соусом. Запікати до красивого, рум"яного кольору. Додати свіжу зелень. Подавати на подушці з грецького йогурту.

Раніше «ФАКТИ» розповідали, як приготувати варення з полуниці з базиліком за 10 хвилин. А Євген Клопоненко порадив рецепт смачних вареників з черешнею.