Книга рецептів

Пиріг з абрикосами: соковито та ароматно

20:20 — 24 червня 2024 eye 579

Ви можете взяти рецепт тіста за основу, та приготувати галету (французький дріжджовий пиріг) не лише з абрикосами, а й з кабачками, томатами, баклажанами. Вийде смачно і просто. Але з абрикосовою начінкою випічка буде дуже соковитою та ароматною, ділиться фудблогерка Світлана Климовська, яка раніше давала рецепт французьких тостів.

Складники:

Приготування:

До борошна з цукром додати олію та гарно розмішати, щоб отримати крихту. Потім по одній столовій ложці додавати крижану воду, постійно помішувати тісто. Води додати стільки, скільки візьме тісто. Замісити еластичне тісто. Загорнути у плівку та залишити в холодильнику на 1 годину. Половинки абрикосів скласти у миску, додати цукор та кукурудзяний крохмаль. Розмішати.

Тісто розкачати тоненько, краї можна обрізати, щоб були рівними. Викласти начинку. Загорнути краї галети та змастити сумішшю для скоринки.

Випікати 30−40 хв за температури 180 градусів. Спостерігати за процесом випікання.

Нагадаємо рецепт фаршированих баклажанів.