Песто — це популярний соус італійської кухні. Його готують у ступці, але для швидкості можна все скласти в чашу блендера з ножами і подрібнити. Соус песто додають до різноманітних паст, піци, тостів, салатів, ділиться фудблогерка Світлана Климовська.
Складники:
- 80 г листя свіжого базиліку
- 1 зубок часнику
- Сіль та перець за смаком
- 20 г кедрових горішків
- Оливкова олія
- 2 ст. л. натертого сиру пармезан
Приготування:
Посмажити горіхи до рум’яного кольору. Покласти в чашу блендера листочки базиліку, часник, горішки, сіль та перець. Подрібнити до стану пюре.
Додати половину пармезана та почати вливати поступово оливкову олію. Додавайте олію до потрібної консистенції. Ви можете зробити густіший або рідший соус. Перекладіть в банку та нарийте кришкою. Зберігайте в холодильнику до 5 діб.
Оскільки домашній песто при взаємодії з повітрям починає окислюватися і темніти, перед тим, як поставити зберігати, залити поверхню оливковою олією або лимонним соком.
Раніше «ФАКТИ» дали рецепт ароматного песто з молодих ялинових гілочок.
Крім того, відома фудблогерка Тетяна Літвинова пояснила, як приготувати мексиканський тако.