Книга рецептів

Шпинатні оладки за рецептом мами Марко Черветті

10:25 — 25 червня 2024 eye 135

Марко Черветті — родом з Італії, він відомий шеф-кухар, який до війни працював в Україні. У нього залишилось чимало шанувальників серед українців.

Один з таких прихильників Черветті вирішив приготувати шпинатні оладки за рецептом мами Марко.

Зазначимо, що Марко Черветті і сам любив готувати оладки зі шпинатом за рецептом своєї мами та улюблену страву тата, і говорив, що в Італії оладки беруть на пікніки.

Страву можна подавати зі свіжими овочами, салатами, як гарнір до м'яса, використовувати для приготування вегетаріанських бургерів. Млинці можна їсти холодними та гарячими.

Оладки зі шпинатом

Інгредієнти:
- 1 кілограм шпинату;
- тертий сир Пармезан;
- панірувальні сухарі;
- 4 яйця;
- оливкова олія;
- сіль

Приготування:

Ретельно помити шпинат, покласти його у каструлю й проварити 5 хвилин.

Готовий шпинат викласти у миску. Залишити для охолодження.

Подрібнити шпинат ножем, додати тертий сир, сіль, яйця, перемішати до однорідної консистенції.

На розігріту пательню викласти ложкою тісто, сформувати млинці, обсмажити з двох сторін до готовності.

Також в архівах залишилось відео, як Марко готував шпинатні млинці.

Раніше ми публікували рецепт ніжних млинців з м'ясною начинкою від блогерки Alina FooDee, а також розповідали, як приготувати картопляні млинці за рецептом Тетяни Литвинової.