У літню спеку, окрім різноманітних морозив, також популярні холодні напої. Останнім часом у світі набув популярності лате з полуницею — склянка задоволення і головний холодний кавовий напій літа, пише «Шуба».
Як виявилося, полуниця неповторно поєднується із кавою. Природна солодкість приємно відтіняє гіркоту міцної кави й надає молоку яскравого літнього смаку.
Спочатку ми зробимо швидкий полуничний сироп зі 100−150 г ягід, потім охолодимо його і додамо до решти інгредієнтів. Каву зробіть у кавоварці чи джезві, нам потрібно дві порції міцного еспресо.
Потрібне також молоко. Коров’яче воно буде чи вівсяне, яке можна зробити самостійно, — ваш вибір. До лате ми не додаємо цукор, тому десерт до нього може бути доречним.
Інгредієнти:
Основні:
Полуниця 150 г
Вода 100 мл
Молоко 2,5% 1 скл.
Кава еспресо 60 мл
Лід, кубики за смакомСпосіб приготування:
Крок ½
Полуницю помити, прибрати хвостики. Хвостики не викидати, з ними можна заварювати чай. Перекласти полуницю в невелику каструлю, влити воду. Довести до кипіння і продовжувати варити, помішуючи, 10−15 хвилин без кришки. Суміш готова, коли ягоди набудуть консистенції сиропу або пюре. Охолодити.Крок 2/2
Приготувати дві порції еспресо або міцної кави. Охолодити й поставити в холодильник. У високу склянку додати 2−3 ст. л. полуничного пюре, зверху викласти лід, влити каву та обережно додати молоко.
Раніше «ФАКТИ» писали, як приготувати шпинатні оладки за рецептом мами Марко Черветті.
Фото: Freepic