Вівсянка вважається справжнім супефудом, який має багато корисних властивостей. У сезон ягід доповніть її лохиною, малиною, ожиною — і ви отримаєте чудовий десерт. Рецепт, яким поділилася кулінарка Ардія Діаманті, називається «нічна вівсянка». Ви готуєте її з вечора, ставите в холодильник, а вранці отримуєте делікатес.
— Ягоди служать декором і водночас надають вівсянці вишуканого смаку, — каже Ардія Діаманті. — Свіже листя м'яти теж не просто прикраса. Аромат та смак м'яти додають десерту пікантності. Яблучний конфітюр чудово поєднується з корицею, але ви можете використовувати й будь-який інший — абрикосовий, персиковий, черешневий… Якщо конфітюру немає, чудово підійде коричневий цукор. Його кількість регулюйте до смаку.
Пів склянки вівсяних пластівців швидкого приготування
Пів склянки вівсяного або звичайного молока
3 ложки яблучного конфітюру
0,5 чайної ложки кориці
Дрібка солі
Змішати всі інгредієнти та помістити в холодильник на ніч (не менше ніж на п'ять годин) у герметичному контейнері. Змішати ще раз і декорувати лохиною, м'ятою та медом до смаку.
Смачного!
Раніше Ардія Діаманті поділилася з «ФАКТАМИ» рецептом черешнево-вишневого десерту із зеленим базиліком.
Фото з альбому Ольги Сметанської