Книга рецептів

Повидло за рецептом блогерки-красуні Alina FooDee: економимо цукор, готуємо всього три хвилини

5:18 — 1 липня 2024 eye 21901

Українська блогерка-красуня Аліна давно є прихильницею здорової їжі, але при цьому вона не відмовляється від солодощів. А оскільки настало літо, то й солодощі мають бути відповідними. Наприклад, можна зварити густе і ароматне персикове повидло, яке за виглядом нічим не поступатиметься «магазинному» мармеладу, але буде в рази здоровішим через… менший вміст цукру (як відомо, класичний рецепт повидла включає збільшений його вміст у порівнянні з варенням).

Секрет — у використанні натурального загущувача «Желфікс» (є й інші аналоги).

«З його допомогою тепер ви зможете приготувати густе варення-повидло з будь-яких ягід або фруктів лише за 3 хвилини, тим більше зі зменшеною кількістю цукру. Повидло густе, відмінно тримає форму, а за смаком не нудотно солодке!», — ділиться блогерка враженнями.

Сама вона приготувала повидло з персиків.

Складники:

Спосіб приготування

Перебийте фрукти чи ягоди у блендері до пюреподібного стану, додайте цукор і загущувач.

Поставте каструлю на вогонь, доведіть суміш до кипіння і проваріть протягом 3 хвилин.

Зніміть з вогню, трохи охолодіть і розлийте в одну чи декілька ємностей для застигання. Потім ємність можна переставити у холодильник.

Нагадаємо також про більш традиційний рецепт яблучно-сливового повидла, яке буде ідеальним для чаювання.