Літо в самому розпалі, а з ним — і час соковитих і корисних садових ягід. Саме час запастися дарами літа, приготувавши смачне варення з трьох видів ягід. Завдяки йому у вас навіть узимку на столі буде шматочок літа, зазначає український інтернет-ресурс .
Інгредієнти:
Приготування.
Чорну та червону смородину ретельно промийте і дайте висохнути.
Додайте до ягод малину і перебийте все блендером або пропустіть через м'ясорубку.
Очистіть лимон від шкірки та видаліть кісточки. Після цього перемеліть його за допомогою блендера або м'ясорубки.
Рідку ягідну масу перелийте в каструлю, де варитиметься варення, і додайте перемелений лимон.
Засипте цукром, перемішайте і поставте варитись на маленькому вогні. Під час варіння не забувайте забирати піну.
Доведіть варення до кипіння.
Як тільки закипить, відразу зніміть з вогню, розлийте сухими стерилізованими банками і закрийте кришками. Переверніть та залиште в такому положенні на 5 хвилин.
Дайте варенню охолонути.
А ще зверніть увагу на рецепт повидла від блогерки-красуні Alina FooDee — такі ласощі готуються лише 3 хвилини і містять мінімум цукру.