Книга рецептів

Літо у банці: хіт сезону — варення із трьох видів ягід

10:56 — 28 червня 2024 eye 1383

Літо в самому розпалі, а з ним — і час соковитих і корисних садових ягід. Саме час запастися дарами літа, приготувавши смачне варення з трьох видів ягід. Завдяки йому у вас навіть узимку на столі буде шматочок літа, зазначає український інтернет-ресурс .

Інгредієнти:

Приготування.

Чорну та червону смородину ретельно промийте і дайте висохнути.

Додайте до ягод малину і перебийте все блендером або пропустіть через м'ясорубку.

Очистіть лимон від шкірки та видаліть кісточки. Після цього перемеліть його за допомогою блендера або м'ясорубки.

Рідку ягідну масу перелийте в каструлю, де варитиметься варення, і додайте перемелений лимон.

Засипте цукром, перемішайте і поставте варитись на маленькому вогні. Під час варіння не забувайте забирати піну.

Доведіть варення до кипіння.

Як тільки закипить, відразу зніміть з вогню, розлийте сухими стерилізованими банками і закрийте кришками. Переверніть та залиште в такому положенні на 5 хвилин.

Дайте варенню охолонути.

А ще зверніть увагу на рецепт повидла від блогерки-красуні Alina FooDee — такі ласощі готуються лише 3 хвилини і містять мінімум цукру.