У липні городники вже починають масово збирати ґрунтові огірки. Перші з них готують малосольними, наприклад, за рецептом шеф-кухаря Євгена Клопотенка.
А для консервації на зиму на YouTube-каналі «Чарівний світ кухні» згадали про рецепт маринованих огірків по-фінськи.
Такі огірочки виходять хрусткими й смачними, а зберігати їх можна за кімнатної температури.
Інгредієнти:
огірки — 3 кг;
вода — 3 л;
сіль кам'яна — 6 ст. л.;
цукор — 400 гр;
насіння гірчиці — 2 ч. л.;
лавровий лист — 3 шт.;
оцет 9% - 360 мл.
Приготування:
Огірки ретельно вимити, обрізати кінчики з обох боків. Великі огірки розрізати на 4 частини, дрібні — навпіл.
Замочити огірки у холодній воді на 2 години. У каструлі на великому вогні довести до кипіння 3 літри води. Додати в киплячу воду сіль, цукор, насіння гірчиці та лавровий лист.
Влити оцет в маринад і знову довести до кипіння. Обережно опустити огірки в киплячий маринад. Варити огірки 3 хвилини після зміни кольору. Зняти каструлю з вогню.
Розкласти огірки у стерилізовані банки, залити маринадом до верху. Закрити банки кришками та закутати ковдрою.
Залишити остигати при кімнатній температурі.
«Ці хрумкі, ароматні огірочки стануть справжньою окрасою вашого столу і відмінно підійдуть до будь-яких страв», — зазначає авторка рецепта.
Також для зимової заготовки підійде рецепт маринованих огірків «Французькі» від Лілії Цвіт.