Серед усіх міфів про харчування один із найпоширеніших: «Мені не можна їсти жовток, для мого здоров’я краще їсти лише білок». Рушійною силою цього міфу є те, що яєчний жовток містить жир і холестерин і його споживання призведе до того, що людина начебто товстіє, а ще це зашкодить здоров’ю серця. Проте яєчні жовтки, крім відносно достатньої кількості білка, також містять корисні для серця ненасичені жири, включно з жирами омега-3, ділиться дієтологиня Ольга Гордієвич, яка раніше дала рецепт ідеальної страви на сніданок.
«Крім цього, яєчні жовтки також збагачені багатьма корисними для вас поживними речовинами, такими як рибофлавін (необхідний для росту та загального здоров’я), вітамін D (надзвичайно важливий для підтримки здоров’я кісток) та вітамін B-12 (життєво важлива роль у допомозі організму виробляти еритроцити). На додаток до цього поживна цінність яєчного жовтка допомагає у збереженні здоров’я мозку, — говорить Гордієвич. — Сприяє стимулюванню втрати ваги шляхом заповнення дефіциту вітаміну D, підтримує серце в хорошому стані, йде зниження ризику захворювання очей».
Здорова людина (без серцевих захворювань), додала лікарка, може споживати 2 жовтки на день, а людина, яка страждає на будь-які серцеві захворювання, може споживати один.
«Крім того, останні дослідження показують, що харчовий холестерин насправді майже не впливає на рівень холестерину в крові», — сказала дієтологиня.
Раніше дієтологиня Ольга Гордієвич розповідала, чому варто споживати кріп.
Читайте також: Морква на першому місці: найкращі продукти для безпечної засмаги — бюджетні та ефективні