Книга рецептів

Закуска з баклажанів «М'яса не треба»: маріупольський рецепт Ольги Матвій

2:57 — 11 липня 2024 eye 72440

Автор рецепту соковитої запіканки з молодою капустою Ольга Матвій із Маріуполя зізналася, що з усіх літніх овочів найбільше любить баклажани.

Напередодні на своєму YouTube каналі вона запропонувала приготувати з них оригінальну страву.

«Така закуска подається до шашликів, до будь-якого столу, та просто з хлібчиком можна навернути», — розповідає про свою страву Ольга.

Вам знадобляться:

Для маринаду:

Приготування

Баклажани наріжте великими кубиками, додайте перець, паприку, перемішайте і залиште на 20 хвилин|мінути|.

Порада: якщо баклажани гірчать, додайте солі, залиште на 20 хвилин і злийте сік.

Розігрійте духовку до 180−190 градусів.

Полийте баклажани олією і викладіть на лист.

Готуйте до золотистого кольору.

Діставши овочі з духовки, перекладіть у каструльку або судок, додайте цибулю та часник (часник наріжте пластинками, а цибулю — кільцями), перемішайте і залийте маринадом.

При подачі закуски на стіл додайте порізану зелень та подрібнений часник (за бажанням).

Готові баклажани можна зберігати у холодильнику до тижня (краще використовувати скляну тару).

Зверніть увагу також на простий рецепт баклажанів, запечених із сиром. Їх смак точно викличе ваше захоплення!