Настав час подумати про заготовки на зиму. Хрумкі огірочки з перцем, кисло-солодкі на смак — досить цікавий варіант, який варто спробувати приготувати. Якщо огірочки старі, краще їх обчистьте, радить фудблогерка Марина Гармаш.
Потрібно:
- 2 кг огірків,
- 500 г солодкого перцю,
- 250 г цибулі,
- 250 г цукру,
- 2 ст. л. солі,
- 100 мл олії,
- 1 ч. л. меленого перцю,
- 250 мл 9% оцту
Приготування:
Огірочки наріжте колечками, цибулю півкільцями, солодкий перець соломкою. Додайте всі інгредієнти: цукор, сіль, олію, оцет, чорний мелений перець. Перемішайте. Залиште овочі на три години при кімнатній температурі, час від часу помішуючи.
Розкладіть в банки овочі, разом з рідиною, яка утворилася. Стерилізуйте з моменту закипання 7 — 8 хвилин. Закатайте, переверніть, укутайте.
Раніше «ФАКТИ» публікували рецепт маринованих огірків по-фінськи, які не потребують стерілізації.
Також радимо спробувати приготувати швидкі мариновані огірки по-польськи із цибулею та морквою — хрумкі, смачні, з пікантним смаком.