Книга рецептів

Квас із цикорію: ідеально для спекотного літа

20:22 — 12 липня 2024 eye 191

Вам обов’язково слід приготувати чудовий літній напій на основі екстракту цикорія. Він дуже смачний, освіжаючий, вийде у кожної господині, ділиться кулінарка Марина Гармаш, яка раніше давала рецепт кабачкової ікри з часником.

Потрібно:

Приготування:

Закип'ятіть воду, охолодіть. Розчиніть в теплій воді цукор, лимонну кислоту, цикорій та дріжджі, додайте родзинки. Нещільно накрийте ємність з квасом. Та залиште на 3 години при кімнатній температурі. Через три години розлийте по пляшкам, не до кінця. Приберіть в холодильник на ніч.

Квас готовий, в міру солодкий, ароматний, сильно газований. Дуже нагадує квас з бочки. А найголовніше, він значно дешевший, ніж той бочковий варіант. У ньому немає консервантів, тож термін зберігання 3 — 5 діб.

Нагадаємо рецепт домашньої «коли».