Відомий одеський ресторатор Сава Лібкін, який раніше ділився секретами приготування баклажанної ікри по-одеські, запропонував рецепт смачних курячих котлеток.
«Якщо ви хочете досягти дійсно неперевершеного результату, мясорубку варто попередньо підморозити у холодильнику», — радить він на своїй сторінці у соцмережах.
Інгредієнти:
- 500 грамів курчого філе;
- 4 жовтки;
- 50 грамів тертого пармезану;
- 50 грамів вершкового масла;
- 50 грамів мякишу білого черствого багету;
- 100 мілілітрів молока.
- сіль та перець — за смаком.
Читайте також: Плескавиця: пласка котлета по-балканськи стане однією з ваших улюблених страв
Приготування:
- Філе охолоджуємо до +2 градусів та нарізаємо кубиками. Викласти в посудину, додати вершкове масло, пармезан та попередньо замочену та відтиснуту від молока булочку, посолити та поперчити. Один раз пропустити через мясорубку.
- Фарш швидко перемішуємо, виробляємо котлети та паніруємо крихтами білого хліба (ресторатор не рекомендує використовувати панірувальні сухарі).
- Котлети смажимо на вершковому маслі по півторихвилини з кожного боку та доводимо до готовності приблизно ще півтори хвилини в духовці за температури 200 градусів. Подаємо одразу!
Раніше суддя шоу «МайстерШеф» Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом котлет з цукіні з сиром в середині.
Фото - скріншот