Книга рецептів

Вишуканий цитрусово-виноградний десерт із волоськими горіхами: подавати охолодженим

22:27 — 15 липня 2024 eye 127

У літню спеку хочеться легких фруктово-ягідних десертів. Використовуйте сезонні ягоди в поєднанні з цитрусовими. Це прекрасна ідея. Нагадаємо також рецепт освіжаючого вершкового лимонаду.

Варіантів комбінування може бути багато. Важливо знайти свій смак. Цитрусові мають кислинку, а виноград — ягода солодка, тому таке поєднання ідеальне.

Рецептом вишуканого десерту поділилася кулінарка Ардія Діаманті.

- Горіхи в цьому десерті мають бути саме волоські, — каже Ардія Діаманті. — Попередньо підсушіть їх трохи в духовці. Подавайте десерт у прозорій креманці або у порцеляновій піалі.

Цитрусово-виноградний десерт (на 2 порції)

Часточки апельсина або мандарина з'єднати з цукром і проварити, додавши пару ложок води, до консистенції конфітюру. Коли охолоне, додати підсушені горіхи, виноград і часточки другого апельсина або мандарина.

За бажанням крім винограду додайте ягоди лохини.

Можна подавати з листочками свіжої м'яти або кулькою ванільного чи вершкового морозива.

І смачного!

Нагадаємо рецепт тосту зі смаженою черешнею.

Фото з альбому Ольги Сметанської