Зараз почався сезон кавунів. Цього року врожай ягоди неймовірний, запевняють аграрії. У спеку холодний кавун — це те, що потрібно! У ньому багато води, але мало калорій. Кавун містить корисні сполуки, які допомагають спалювати жир і покращують травлення.
Кавун також задовольнить любителів солодкого. Але, попри свою солодкість, кавун містить менше цукру, ніж багато інших фруктів.
Але літо скоро мине, а взимку теж хочеться яскравої ягоди, яка здатна підняти настрій та нагадати про теплі сонячні дні.
Консервовані кавуни готуються не складно, зазначають автори сайту з рецептами.
Для приготування 1 банки 3 л потрібно:
стиглий та соковитий кавун;
оцту — 3 ст.л.;
цукру — 2 ст.л.;
солі — 1 ст.л.
Приготування:
З кавуна зрізати шкірку. Кісточки також прибрати. Нарізати досить великими шматками та скласти у стерильну банку.
На 20 хвилин залити окропом. Потім цю рідину злити у каструлю та довести до кипіння.
Залити в банку ще на 20 хвилин. Потім знову злити в каструлю, додати цукор, сіль та оцет.
Закипʼятити все, залити в банку, закрутити кришкою. Перевернути банку на кришку.
Коли банки охолонуть, зберігати у прохолодному місці.
У спеку також варто згадати про рецепт квасу з цикорію. А любителі черешні ще встигнуть приготувати смачний черешнево-лавандовий десерт за рецептом кулінарки Ардії Діаманті.