Кулінарка Тетяна Литвинова продовжує радувати своїх прихильників рецептами неповторних ласощів. Сьогодні вона розповіла, як готувати домашній зефір — абрикосовий та смородиновий.
«Цей десерт здивує вас своєю простотою і смаком!» — впевнена кулінарка.
Інгредієнти:
Абрикосовий зефір: білок яйця 70 г, цукор 70 г, кислота лимонна 1 г.
Для сиропу: абрикоси 160 г, цукор 280 г, агар агар (сила 1200) 10 г, вода 200 г.
Смородиновий: 45 г білка, 50 г цукру, лимонна кислота 1 г.
Для сиропу: вода 50 г, 100 г пюре чорної смородини, 160 г цукру.
Процес приготування Литвинова показала у відео.
Десерт виходить неймовірно красивим та смачним. Домашній зефір зі смородини або абрикосового пюре дуже легкий та ніжний, у міру солодкий. Ця насолода ідеальна для літа, вважає кулінарка.
Нагадаємо, кондитерка Лариса Левицька з Житомира поділилася своїми секретами корисних ласощів. Зокрема, вона дала рецепти фруктової та ягідної пастили, а також розповіла, як готує яблучний десерт.