На городі вже достигли ягоди, тому просто не гріх скористатись можливістю приготувати з них смачну консервацію. Це варення не потребує багато зусиль та складників, а на його приготування потрібно небагато часу, ділиться кулінарка Оксана Дорош. Нагадаємо рецепт варення з айви у рожевому ігристому.
Складники:
- 1 кг чорної смородини
- 1 кг цукру
- 1 склянка води
Приготування:
Смородину перебрати, почистити від гілочок. Скласти її в миску чи в каструлю, в якій плануєте варити, додати воду та 0, 5 кг цукру. Довести до кипіння, варити на сильному вогні рівно 5 хвилин, помішуючи. Зняти з вогню додати другу половину цукру, перемішати до розчинення цукру. Розлити варення по стерилізованих банках та герметично закрити.
Варення виходить як желе, спочатку воно рідке, але за деякий час стане желеподібне.
Нагадаємо рецепт справжнього хіта сезону -— варення із трьох видів ягід: червоної смородини, смородини та малини.