З корисного гарбуза можна готувати не тільки гарбузовий суп або пиріг-суфле, але й… мед.
Як стверджують автори каналу «Идеи для дачи/дома», такий мед — справжній бальзам для вашої печінки, а ще він покращує травлення і має проносну дію. Вживати його рекомендується при ожирінні, хворобах нирок та сечового міхура.
Читайте також: Можна їсти губами: приготуйте ніжний чізкейк з гарбузом
Для того, щоб приготувати гарбузовий мед, у гарбуза зрізають верхівку і виймають всі нутрощі. Потім засипають до країв цукром, накривають зрізаною верхівкою та ставлять у таз.
Гарбуз повинен стояти у тазу, поки скоринка не стане м'якою. Після цього весь вміст гарбуза зливають у банку. Цей гарбузовий мед потрібно зберігати у холодильнику. Можна пити в будь-якій кількості та у будь-який час.
Раніше нутриціологиня Катерина Крупкіна розповідала про перекуси, які допоможуть «зберегти талію». Серед них — і запечений гарбуз.
Фото Pixabay