Відомий кулінар Вадим Бжезинський, який раніше поділився рецептом приготування окрошки, розповів, як приготувати картоплю карбонара.
«Рецепт для тих, хто хоче швидко і без проблем побалувати смачним обідом/вечерею себе та своїх близьких», — написав він.
Інгредієнти:
— картопля — 600 г
- яйце куряче (жовток) — 3 шт
- сир пармезан — 30 г
- панчетта/підчеревок — 120 г
- оливкова олія
- кріп
- сіль, перець за смакомСпосіб приготування:
У підсоленій киплячій воді варимо картоплю до готовності. Відділяємо жовтки від білка. Сало або панчетту нарізаємо і обсмажуємо до хрустких шкварок. Додаємо до жовтків, одну столову ложку витопленого жиру, оливкову олію, 20 г пармезану і відвар з картоплі (70мл). Перемішуємо. Викладаєм картоплю на теплу пательню, додаємо наш соус з жовтків, перемішуємо. Соус повинен трішки загуститись. Картоплю викладаємо в тарілку, зверху посипаємо шкварками, натираємо 5−10 г пармезану і присипаємо зеленню.
Як писали «ФАКТИ», кулінар Вадим Бжезинський розповів, як приготувати грецький пиріг зі шпинатом та сиром «за лічені хвилини».