Книга рецептів

Салат з баклажанами та помідорами: влітку саме те, що треба

20:25 — 25 липня 2024 eye 12358

Смажені на грилі баклажани чудово смакують зі свіжими, стиглими помідорами. Також до такого салату варто додати свіжу зелень, а особливо м'яту та бринзу. Ви будете здивовані, наскільки це смачно, пише Nie tylko pasta.

Інгредієнти:

Приготування:

Ретельно вимийте баклажан, розріжте вздовж на скибочки товщиною 5−7 мм. Посоліть баклажани і відставте принаймні на 10 хвилин, щоб овоч пустив сік. На сковороду наливаємо 2 столові ложки оливкової олії, додаємо баклажани і обсмажуємо з кожного боку до розм'якшення і підрум'янення. Тим часом нарізаємо помідори — маленькі на половинки, більші — скибочками.

У мисці змішуємо 3 ст.л. оливкової олії, подрібнену м'яту та базилік, лимонний сік. Приправити дрібкою солі та перцю. На тарілку викласти баклажани-гриль, помідори та розкришений сир фета. Полити все приготовленим трав'яним соусом і посипати рештою листя м'яти. Подавати до столу.

Нагадаємо рецепт закуски з баклажанів.