Фудблогер з Маріуполя Ольга Матвій часто ділиться рецептами вишуканої випічки. Сьогодні вона запропонувала приготувати торт зі смаком шоколадного морозива.
Інгредієнти :
Борошно 250 гр
Сода 1,5 чайні ложки
Винний оцет 1,5 столові ложки
Сіль 0,5 чайної ложки
Какао 30 гр
Яйця 2−3 шт
Олія 50 мл
Ванільний цукор 20 гр
Цукор 200 Гр
Морозиво
Молоко 270 мл
Згущене молоко 370 гр
Вершки 33% 500 мл
Помадка:
Какао 60 гр
Сметана 100 гр
Цукор 2−3 ст. ложки
Вершкове масло 2 ст. ложки
Кулінарка впевнена, що такий торт стане прикрасою столу на день народження чи будь-яке інше свято. Він може зберігатися кілька днів у холодильнику. Тільки його потрібно добре закрити, щоб не наситився запахами з холодильника.
Приготування:
Яйця вбити до гарної піни, додати сіль, цукор та ванільний цукор. Знову збити.
Потім додати молоко та олію.
Додати борошно через сито та какао. Наприкінці соду та оцет.
Замісити тісто.
Форму застелити пекарським папером.
Випікати в добре розігрітій духовці приблизно 35 хвилин. Перевіряти готовність дерев'яною паличкою.
Помадка:
До сметані додати цукор та шматочок вершкового масла. Варити помадку на маленькому вогні, помішуючи.
Коли корж випечеться і охолоне, його розрізати, зняти «шапочку». З шапочки зробити крихту.
Вершки збити і додати до них струмком згущене молоко, продовжуючи збивати.
Морозивом змастити перший корж і відправити його у морозилку на ніч.
Торт діставати з морозильної камери приблизно за пів години до подачі на стіл.
Якщо дуже жарко, то краще діставати торт з морозилки за 15 хвилин до подачі на стіл.
Потім покрити торт помадкою та посипати крихтою.
Нарізати та можна подавати до столу. Заморожений торт добре нарізається на порції.
Раніше ми публікували рецепт ідеального літнього десерту від Тетяни Литвинової.