Печиво, посипане цукровою пудрою, зазвичай має такий апетитний вигляд, що неможливо втриматись, аби його не скуштувати. Йдеться саме про домашнє! Адже його робили дбайливі руки людини, яка любить пекти і хоче зробити приємне рідним та близьким.
Запах і смак такого печива особливий. Діти запам'ятовують його на все своє життя і потім, ставши дорослими, порівнюють з тим те, що куштують.
Смак дитинства дуже важливий і визначальний. Про це говорять багато психологів.
Рецептом домашнього печива поділилася кулінарка з Кривого Рогу Елла Іванова.
- Це печиво м'яке та ніжне, — каже Елла Іванова. — Готується просто, швидко — і результат вас вразить. Думаю, сподобається і дорослим, і дітям.
Домашнє печиво
- 200 г борошна
- 80 г цукрової пудри
- 60 г вершкового масла
- 6 г розпушувача
- 8 г ванільного цукру
- 2 яйця
- Сіль
- Цукрова пудра для посипання
Замісити тісто із зазначених інгредієнтів і витримати годину в холодильнику. Розкачати, вирізати печиво і випікати за 180 градусів приблизно 10 хвилин.
Посипати цукровою пудрою.
І смачного!
Нагадаємо рецепт булочок із корицею.
Фото з альбому Елли Іванової