Книга рецептів

Борщ із лохиною: колір і смак неймовірні

22:25 — 7 серпня 2024 eye 254

Борщ із лохиною — не сучасний креатив. Так здавна варили на Полтавщині. Тим, хто жодного разу не куштував цю страву, може здатися, що ягодам у борщі не місце. Але варто спробувати — і напевно ви зміните свою думку. Лохина надає борщу неймовірно красивого лілового відтінку і трохи солодкуватого присмаку. Нагадаємо рецепт борщу з качкою та вишнями.

Звісно, не варто класти лохини дуже багато, щоб не переборщити.

Рецептом борщу з лохиною поділилася кулінарка Ардія Діаманті.

- Цей борщ буде смачним навіть холодним, — каже Ардія Діаманті. — Цей рецепт пісного борщу, але його можна приготувати і на курячому бульйоні. Подавайте в білій тарілці — тоді побачите красу кольору.

Борщ із лохиною (на дві порції)

На сковороді посмажити нарізані скибочками буряк, картоплю, моркву. Залити водою і варити. Додати невелику цілу очищену цибулину, яку потім можна вийняти. Варити борщ до готовності. Наприкінці додати лохину і варити ще 1−2 хвилини.

Подавати зі сметаною та зеленим базиліком.

Смачного!

Нагадаємо рецепт холодного томатного супу капрезе.

Фото з альбому Ольги Сметанської