Вирішуючи, коли настав правильний момент для того, щоб почати вибирати цибулю чи інші культури, кожен городник зазвичай керується не календарем, а своїм досвідом та певними ознаками рослин.
Про те, як правильно визначати час для того, щоб копати моркву, розповіли аграрії з YouTube-каналу «Корисне ТВ».
«Зрозуміти, що морква вже повністю визріла і готова до того, щоб її почали вибирати, дуже просто: треба оглянути рослину і звернути увагу на деякі ознаки», — радять аграрії.
Якщо ви бачите, що листя на моркві росте ще зелене, проте біля самого корнеплоду вже пожовтіло, це і є головною ознакою, що морква вже визріла і її потрібно збирати.
Повного пожовтіння бадилля допускати не варто, бо пізно зібрана морква буде твердою і несмачною. А ще вона може потріскатися.
Після збирання у морквин відриваємо бадилля (це зробити дуже легко — однією рукою тримаємо коренеплід, а іншою — міцно затискаємо бадилля і відламуємо його).
Зібрану моркву складаємо в ящики щоб вона провітрювалась на сонці. Потім, коли зберете весь врожай і підготуєте його до зберігання, усі ці ящики потрібно спустити у погріб, де завжди темно та прохолодно.
Якщо ж ваша морква вже зів'яла, можна покласти в ящики плівку і набрати в них вологого піску (на 2/3), встромиіши туди моркву. Так вона потягне вологу і знову стане твердою.
Також нагадаємо про цьогорічне відкриття аграрія з Київщини — томати, солодші за полуницю.