Яблучне варення — одне з найулюбленіших ласощів, особливо взимку. Його можна приготувати різною консистенцією.
Авторки кулінарного сайту запропонували рецепт варення з яблук шматочками. Яблучні шматочки в сиропі, за смаком, нагадують мармелад. Вони залишаються прозорими та цілими. Це неймовірно ароматне варення та смачне. Таке варення також можна готувати з груш.
Інгредієнти:
Яблука — 1 кг
Цукор — 1 кг
Вода — 300 мл
Лимонний сік — 1 стол ложка
Для замочування:
Вода — 1 літр
Сода — 1 стол ложка
Приготування:
Очистити від шкірки яблука, серцевину видалити й нарізати їх часточками.
У миску налити 1 літр холодної води й додати соду. Розмішати до розчинення соди і опустити в розчин підготовлені яблучні шматочки.
Щоб не спливали яблука, покласти гніт (наприклад, тарілку). Залишити так яблука на 6 годин, можна на ніч.
Потім воду злити і добре промити яблука. Тепер яблука у варенні не розваряться і залишаться цілими.
У каструлю налити 300 мл води, додати цукор. Перемішати й довести сироп до кипіння. Потім вогонь зменшити і варити до повного розчинення цукру.
Викласти яблука у сироп й варити 20−25 хвилин, періодично помішуючи. На 1 кг цукру береться яблук 1 кг. Шматочки повинні стати прозорими і цілими залишатися.
В кінці додати лимонний сік або лимонну кислоту, перемішати і ще проварити пару хвилин.
Розлити варення по стерилізованих банках й закатати.
Це варення чудово зберігається у шафі.
Також можна його приготувати з грушами. Варення можна використовувати як начинку до випічки (тільки яблука, без сиропу).
Варто також згадати про ще один рецепт — повидла з яблук з «барбарисками», яке виходить ароматним та густим.