З вишні можна приготувати не тільки знамениті українські вареники. Один із найулюбленіших напоїв в українській культурі, який уособлює смак літа — це вишнева наливка. Вона готується з соковитих стиглих вишень, які настоюють на спирті або горілці, щоб створити насичений, ароматний напій з глибоким рубіновим кольором.
Вишнева наливка не лише чудовий напій для застілля, але й має символічне значення. Її часто готують на свята, такі як Різдво чи Великдень, або на весілля, як частину традиційного українського частування. Цей напій вважається справжнім домашнім делікатесом, що передається з покоління в покоління, кожна родина має свій власний рецепт з особливими секретами приготування. Відома фудблогерка Лілія Цвіт на своєму ютуб-каналі запропонувала рецепт вишневої наливки «33 листочки». Для її приготування обов'язково потрібні вишневі листочки.
Інгредієнти:
- 1 літр вишень;
- 33 штуки листя вишні;
- 120 — 150 грамів цукру;
- 1 літр води;
- 0,5 чайної ложки лимонної кислоти;
- 300 мілілітрів горілки.
Приготування:
Вишню потрібно перебрати й ретельно помити. До ягід, які залишаємо з кісточками, додаємо промиті листочки вишні. Всипаємо цукор, лимонну кислоту і заливаємо все водою. Ретельно перемішуємо і ставимо каструлю на плиту варитися на маленькому вогні. Варити потрібно 30 хвилин з моменту закипання. Після цього суміш залишаємо у прохолодному місці до охолодження.
Коли вишневий компот повністю остигне — процідіть його через сито у скляний посуд, в якому будете зберігати наливку, і додайте до неї горілку. Ретельно перемішайте і дайте настоятись.
Раніше «ФАКТИ» публікували рецепт літньої галети з яблуками та сливами.