Фудблогерка Валерія Велігура, яка раніше ділилася рецептом пирога з тіста філо, груши та камамбера, категорично не радить фоловерам готувати абрикосове масло, адже якщо ви його спробуєте, то вже не зможете зупинитися і з'їсте все, що наготували.
«Зупинитися їсти буде просто неможливо! Ідеально пасує до каш, млинців, сирничків та навіть смакує просто зі свіжим або підсмаженим хлібом. Ще й готується дуже просто та швидко», — пише Валерія на своїй сторінці у соцмережах.
Інгредієнти (~ на 470 г):
- 500 г абрикос;
- 75−150 г цукру/меду/натурального сиропу і т.д. (авторка рецепту брала цукор + мед);
- 1 пакетик ванільного цукру;
- Дрібка солі;
- 1 ст.л. лимонного або апельсинового соку;
- Цедра лимона або апельсина;
- 150 г вершкового масла.
Читайте також: Медова закуска з абрикосів, дорблю та волоських горішків: гості точно оцінять смакоту
Приготування:
- Беремо стиглі соковиті абрикоси та виймаємо кісточки. Половинки розрізаємо навпіл та кладемо у каструлю. Додаємо мед/цукор, ванільний цукор, сіль, лимонний/апельсиновий сік та цедру. Ставимо на середній вогонь і помішуючи тушкуємо 15 хв.
- Додаємо вершкове масло і тримаємо на вогні ще 5 хв. На цьому етапі рекомендую спробувати абрикосове масло і за необхідністю додати цукор або інші спеції.
- Ретельно пробиваємо блендером до однорідності, і за бажанням, перетираємо через сито.
- Кладемо у формочки, даємо охолонути при кімнатній температурі і зберігаємо у холодильнику. Також можна заморозити чи законсервувати.
- Смакує, як одразу, так і після охолодження!
Раніше Тетяна Литвинова ділилася рецептом «ледачого» фруктового пирога з абрикосами та яблуками.
Фото — скріншот