Книга рецептів

Помідори по-маріупольски: готуються з базиліком, без стерилізації

4:02 — 14 серпня 2024 eye 13477

Мариновані помідори у кожній місцевості готують за своїми рецептами, додаючи який новий інгредієнт, який стає родзинкою заготівлі.

Блогерка з Маріуполя розповіла, як готує томати вона, за перевіреним рецептом своєї мами.

«Цей рецепт від моєї мами. У нашому записнику він записаний, як: „помідори по-маріупольськи“. Готуються легко, без стерилізації, без оцту та з пряним базиліком, який довершує смак неймовірно смачного маринаду», — пише авторка каналу.

Інгредієнти:
на 0,5л. банку:
сіль — ½ч.л.
цукор — 2ч.л.
лимонна кислота — 1/6ч.л.
помідори
базилік — листя/гілочка
часник — 2 зуб.
кріп — парасолька
петрушка — гілочка.

Приготування:

В сухі стерильні банки на дно покласти кріп, часник, петрушку таку велику гілку фіолетового базиліку. Потім вкласти помідори.

Залити окропом й залишити на 10 хвилин пів літрові банки та 15 хвилин літрові.

Потім воду з помідорів злити у каструлю. В ній буде готуватися маринад.

В кожну банку вкласти по пів чайної ложки солі і по дві чайні ложки цукру.

Коли вода закипіла, залити її в банки другий раз й знов залишити на 10 хвилин
пів літрові на 15 хвилин літрові банки. Злити маринад другий раз.

Перед третьою заливкою додати у банку лимонну кислоту (на пів літрову банку на кінчику чайної ложки).

Третій раз залити маринадом. Закрути банки, перевернути їх догори, закутати ковдрою

Такі помідори можна зберігати у квартирі.

Ми також публікували рецепт медових помідорів та помідорів з бадиллям моркви.