Книга рецептів

Квасимо помідори на зиму: зберігають смак аж до весни

4:15 — 18 серпня 2024 eye 88839

Квашені помідори є одним з улюблених смаколиків на столі під час усіх зимових свят. І рецепт їх приготування є чи не в кожної винахідливої українки.

Одна з них, авторка досить популярного в Мережі каналу «Сільська господиня», показала, як готує такі помідори на зиму.

Їх секрет — у додаванні виноградного листя та гірчиці.

Що потрібно взяти:

Остання додається в пропорції 1 ложка солі з верхом (35 г) на 1,5 літрову банку. Тобто на 3-літрову банку сміливо можна брати 70 г.

Приготування

На дно підготовлених простерилізованих банок викладіть зелень, часник, а зверху — помідори. Заповнивши банку помідорами щільно, додайте зверху сіль і залийте холодною чистою водою.

Накрийте зверху виноградним листям і щільно закрийте кожну банку капроновою кришкою, змазаною зсередини гірчицею.

«Такі помідори сміливо зберігаються до самої весни», — запевняє авторка рецепту.

Також нвгвдаємо про рецепт маринованих помідорів по-маріупольськи — з базиліком, але без стерилізації.