Рецептів маринування огірків існує безліч. І поле для фантазії господинь — величезне. Хтось додає до своїх заготовок виноградне листя, хтось — бадилля моркви, вважаюючи, що саме цей спосіб є дійсно правильним і вдалим.
А дехто з господинь, як ось блогерка Лілія Цвіт, пробує відтворити знайомий смак огірочків, і досягає у своїх дослідах успіху!
Мова про її рецепт «Маринованих огірків, як у „МакДональдз“».
Їх маринують вже нарізаними, додаючи для хрусткості французьку гірчицю.
Ігридієнти на 6 банок по 0,55 л:
Приготування
Огірки (краще, аби вони були невеликі) добре помийте, наріжте на тонкі слайси.
У великій мисці додайте до нарізаних огірків спеції, олію та оцет, залиште до виділення соку (орієнтовно на 10 хвилин).
Вкладіть огірки у підготовлені помиті банки, прикрийте кришкою і простерилізуйте протягом 15 хвилин з моменту закипання.
Щільно закрийте кришки і переверніть банки догори дном.
Важливо: кутати огірки не потрібно.
«Цей рецепт справді вартий уваги, обов'язково приготуйте», — радить пані Лілія своїм підписникам.
Нагадаємо також про рецепт натурального яблучно-сливового повидла без пектину від Лілії Цвіт.