Книга рецептів

Мариновані кизил та сливи: вишукана закуска від відомої грузинської фудблогерші здивує ваших гостей

12:45 — 19 серпня 2024 eye 2191

Фудблогерка Тінатін Ломінадзе, яка раніше розповідала, як приготувати шкмерулі з курятини, запропонувала фолловерам рецепт маринованих кизилу та слив, назвавши їх вишуканою закускою, яка здивує гостей.

«Кизил і сливи повинні бути не перестиглими, щільними та соковитими. Їх потрібно ретельно промити і перебрати, підготувати стерилізовані банки та кришки. Сливи необхідно наколоти виделкою або шпажкою, щоб не потріскалися. Заповнити банки потрібно якомога щільніше», — пише вона на своїй сторінці у соціальних мережах.

Інгредієнти (на 4 банки по 500 мл):

Для маринаду (на 1 літр)

Приготування:

«Ця смачна закуска, до того ж, на основі маринаду ви можете потім приготувати смачний соус до м'яса. Маринад зливають у ємність, уварюють на половину, остуджують, додають 0,5 — 1 ч.л. кукурудзяного крохмалю, доварюють і у вас буде супер соус», — додала авторка рецепту.

Раніше кулінар Елла Іванова ділилася рецептом маринованої редиски, а також розповідала, як у домашніх умовах можна замаринувати моцарелу.

Фото — скріншот