Книга рецептів

Помідори «Красна дівиця» від Наталїї Калніної: розсіл випивається швидше, ніж з’їдаються томати

5:53 — 22 серпня 2024 eye 178620

Кулінарна блогерка Наталя Калніна, яка поділилася рецептом дивовижного лечо без оцту та олії, розповіла, як готує на зиму мариновані помідори під назвою «Красна дівка».

Вони виходять ароматними, в міру солодкими, а розсіл випивається навіть швидше, чим з'їдаються самі томати.

Господиня дала кількість інгредієнтів на три види банок.

Помідори «Красна дівиця»

на банку 1,5 л:
цукор — 1,5 ст.л.
сіль — 1,5 ст.л.
лавровий лист — 2 шт
перець горошком — 5 шт
гвоздика — 2 бутони
морквяне бадилля — пучок
часник — 5 зуб

на банку 1 л:
цукор — 1 ст.л.
сіль — 1 ст.л.
лавровий лист — 1 шт
перець горошком — 3 шт
гвоздика — 1 бутона
морквяне бадилля — пучок
часник — 2−3 зуб

на банку 3 л:
цукор — 3 ст.л.
сіль — 3 ст.л.
лавровий лист — 1−2 шт
перець горошком — 8 шт
гвоздика — 2−3 бутони
морквяне бадилля — пучок
часник — 7−9 зуб.

Приготування:

Помідори помити. Моркву почистити й нарізати кружальцями. Часник почистити.

На дно стерилізованої банки покласти ботву з моркви, часник, кілька кружальців моркви та спеції.

Покласти помідори й залити окропом.

Прикрити кришками й залишити на кілька хвилин.

Потім злити воду з банок й поставити її на вогонь.

Коли вода закипить додати сіль, цукор та лимонну кислоту.

Закрити банки стерилізованими кришками.

Перевернути банки догори дном, потрясти, щоб цукор та сіль розчинилися й закутати банки. Залишити до повного остигання.

Такі помідори добре зберігаються у шафі за кімнатної температури.

Раніше ми розповідали, як приготувати мариновані помідори з медом, а також помідори на зиму взагалі без жодних спецій та зелені.