Кулінарна блогерка Наталя Калніна, яка поділилася рецептом дивовижного лечо без оцту та олії, розповіла, як готує на зиму мариновані помідори під назвою «Красна дівка».
Вони виходять ароматними, в міру солодкими, а розсіл випивається навіть швидше, чим з'їдаються самі томати.
Господиня дала кількість інгредієнтів на три види банок.
Помідори «Красна дівиця»
на банку 1,5 л:
цукор — 1,5 ст.л.
сіль — 1,5 ст.л.
лавровий лист — 2 шт
перець горошком — 5 шт
гвоздика — 2 бутони
морквяне бадилля — пучок
часник — 5 зуб
на банку 1 л:
цукор — 1 ст.л.
сіль — 1 ст.л.
лавровий лист — 1 шт
перець горошком — 3 шт
гвоздика — 1 бутона
морквяне бадилля — пучок
часник — 2−3 зуб
на банку 3 л:
цукор — 3 ст.л.
сіль — 3 ст.л.
лавровий лист — 1−2 шт
перець горошком — 8 шт
гвоздика — 2−3 бутони
морквяне бадилля — пучок
часник — 7−9 зуб.
Приготування:
Помідори помити. Моркву почистити й нарізати кружальцями. Часник почистити.
На дно стерилізованої банки покласти ботву з моркви, часник, кілька кружальців моркви та спеції.
Покласти помідори й залити окропом.
Прикрити кришками й залишити на кілька хвилин.
Потім злити воду з банок й поставити її на вогонь.
Коли вода закипить додати сіль, цукор та лимонну кислоту.
Закрити банки стерилізованими кришками.
Перевернути банки догори дном, потрясти, щоб цукор та сіль розчинилися й закутати банки. Залишити до повного остигання.
Такі помідори добре зберігаються у шафі за кімнатної температури.
Раніше ми розповідали, як приготувати мариновані помідори з медом, а також помідори на зиму взагалі без жодних спецій та зелені.