Книга рецептів

Хіт сезону: солодкий маринований перець на зиму

16:31 — 20 серпня 2024 eye 390

Кожній господині, яка займається консервуванням овочів на зиму, хочеться якомога довше зберегти їх свіжість та аромат. Особливо це стосується таких яскравих і м’ясистих болгарських перців.

В Telegram-каналі Дача. Сад та город розповіли, як приготувати їх в пряному маринаді.

Вам знадобиться:

Приготування

Перець помити, видалити плодоніжки та насіння, розрізати на четвертинки.

З води, оцту, олії та спецій приготувати гарячий маринад.

Викласти перець у маринад, довести до кипіння на середньому вогні, варити 5 хвилин.

Перекласти перець у стерилізовані банки.

Маринад довести до кипіння і залити його в банки.

Закатати, перевернути, укутати, залишити до повного остигання.

Якщо ж у маринаді цукор замітити на мед, смак вийде ще цікавішим. У цьому впевнена знана львівська фудблогерка Лілія Цвіт, в родині якої таку закрутку люблять найбільше.

Нагадаємо також про пікантний балканський делікатес з болгарського перцю, а саме перець в йогурті.