Книга рецептів

Помідорчики на смак — солодкі: перевірений рецепт маринованих томатів на зиму

22:27 — 25 серпня 2024 eye 60417

Помідори консервують на зиму різними способами — квашені або без зелені і спецій. Обов’язково спробуйте замаринувати томати, які солодкі на смак, щоби потім в зимовий день можна було згадати про сонячне літо. Перевірений рецепт запропонувала господиня Тетяна Якубук в кулінарній групі Facebook «Рецепти від Лілії Цвіт». Вона запевняє, що ваші помідорчики будуть не тільки смачними, але й запашними, а маринад обов'язково розійдеться на «ура»!

Якщо у вас великий урожай перцю, то господиня радить додати одну велику солодку перчину на дно банки. Перчину необхідно помити, почистити від насіння та порізати на декілька шматочків. Колір перцю не має значення.

Інгредієнти на 3-х літрову банку:

Приготування:

1. Помідори ретельно промити і дати стекти воді. Для цього рецепту ідеально підходять тугенькі помідори сорту «сливки». Плодоніжки проколювати не потрібно.

2. Банки добре промити, додатково стерилізувати не потрібно.

3. На дно чистої банки покласти кріп, лаврове листя, чорний та духм’яний перець. Далі наповнити банку помідорами до верху.

4. Залити помідори крутим кип'ятком, накрити металевою кришечкою і залишити на 25 хвилин. Після цього злити воду і більше її не використовувати. Знову закип’ятити чисту воду.

5. У банку додати сіль, цукор, оцет і залити новий окріп, щоб вода трохи переливалася з банки.

6. Закрутити банку металевою кришкою, перевернути її і закутати у ковдру до повного охолодження. Додатково стерилізувати не потрібно.

Нагадаємо рецепт бланшированих помідорів у власному соку.