Книга рецептів

Мариновані огірочки на зиму: легко та швидко готувати

20:35 — 26 серпня 2024 eye 1517

Хрумкі та ароматні огірочки з баночки — величезна насолода взимку. За цим рецептом — результат гарантований. Вийдуть у кожної господині, бо не потребують надзусиль. Готувати їх краще в 0, 5 л чи 1 л банках, тому беріть невеликі огірочки за розміром, радить кулінарка Марина Гармаш.

Інгредієнти:

Приготування:

Огірочки замочіть в холодній воді на пару годин. За бажанням обріжте з обох сторін носик та хвостик.

Щільно покладіть в банки. Залийте окропом, накрийте кришками, залиште на 5 — 7 хвилин.

Воду злийте, та ще раз залийте окропом на 5 хвилин.

Приготуйте маринад. Воду доведіть до кипіння, додайте спеції, цукор та сіль. Після того як маринад прокипить 3 хвилини, влийте оцет.

Залийте огірки маринадом. Закатайте.

Маринаду має вистачити на 5 літрових банок, та на 4 — 450 мл банки.

Раніше «ФАКТИ» публікували рецепт гостреньких, ароматних, яскравих баклажанів в соусі на зиму від Лілії Цвіт. А також — дуже смачних квашених помідорів без цукру.