Книга рецептів

Шоколадний торт «Їжа янголів» за сімейним рецептом Тетяни Литвинової: помірно солодкий, з виразними нотками вершків

10:55 — 26 серпня 2024 eye 357

Рецепт цього торта Тетяні Литвиновій дістався у спадок від її мами. Можливо саме тому він має неймовірну назву — «Їжа янголів».
Цей десерт виходить не тільки неймовірно смачним, але ще і дуже красивим.

На додачу в його основі — низькокалорійний «янгельський» бісквіт на білках, який готується так просто, що неможливо помилитися.

Такий шоколадний білковий бісквіт відмінно поєднується з ніжним заварним кремом, який просто тане в роті. «Обов'язково спробуйте цей рецепт шоколадного торта», — радить фублогерка.

Для приготування бісквіту знадобляться:

Для крему:

Приготування

Збийте окремо білки в пишну масу з додавання цукру, поступово додайте борошно і какао.

Випікайте при 180 градусах протягом 25 хвилин.

Для заварного крему у сотейнику змішайте цукор, борошно та жовтки, а потім — молоко (спочатку половину норму) і поставте на невеликий вогонь, постійно помішуючи. По мірі загустіння додайте молоко. Зніміть з вогню і додайте пачку масла кімнатної температури. Все збийте міксером.

Корж розріжте надвоє і викладіть крем.

Прикрасьте торт зверху розтопленим шоколадом.

Смачного!

Також нагадаємо про цікавий літній мініторт «Однією виделкою» від блогера з Маріуполя Ольги Матвій — для його приготування навіть міксера не знадобилося.