Сезон яблук у розпалі, тому сміливо готуйте пиріг за цим рецептом. В ньому немає яєць та молока, а інгредієнти є вдома майже завжди. Такий смачний і простий насипний пиріг з яблуками — чудова альтернатива шарлотці, тим більше він готується набагато простіше, ділиться кулінарка Світлана Мурська.
Тісто:
1,5 скл. борошна
1,5 скл. манки
1,5 скл. цукру
1 чайна ложка розпушувача
Приготування
Все добре вимішати ложкою. Поділити приблизно на 3 частини. Форму вистелити пергаментом. Викласти сипучу масу, викласти яблука, натерті на грубу тертку. Притрусити корицею. Висипати другу частину сипучої маси. Викласти натерті яблука й посипати корицею. Викласти третю частину сипучої маси. Натерти зверху 150 — 200 г масла на велику тертку. Пекти при 180 градусах 40−45 хв.
Раніше «ФАКТИ» розповідали про ідеальний пиріг зі сливами з газети The New York Times.
Читайте також: Ідеальне поєднання: пиріг з фаршированими яблуками та сирною заливкою від шеф-кухаря Валентини Кущ