Фудекспертка Світлана Левицька, яка раніше розповіла, як приготувати з яловиччини Mississippi Roast, запропонувала рецепт котлет, які, за її твердженням, будуть смачними у будь-якої господині.
На своїй сторінці у соцмережах вона докладно розповіла, як готувати цю страву. Світлана Левицька запропонувала приготувати ці котлетки з курятини та додала, що їх можна як панірувати у сухарях, так і обваляти в борошні.
Інгредієнти:
- Куряче філе та філе курячого стегна — 1 кг;
- Цибуля — 100 г;
- Білі звичайні панірувальні сухарі — 100 г;
- Молоко або бульйон — 100−300 мл або скільки фарш візьме;
- Сіль — 1 ч.л.;
- Перець — за смаком.
Читайте також: Плескавиця: пласка котлета по-балканськи стане однією з ваших улюблених страв
Приготування:
- Перекручуємо мʼясо на фарш разом із цибулею (сирою або тушкованою — за бажанням).
- Додаємо сухарі, спеції, часник. Вимішуємо, потроху вливаючи рідину.
- Фарш потрібно добре відбити об миску — піднімати та кидати кілька разів. Це робиться для того, аби котлети потім краще тримались купки.
- Формуємо, не забуваючи змочити руки у воді або змастити олією. Обвалюємо у борошні чи сухарях і готуємо.
«Готувати можна і на сковороді, і в духовці, і в аерогрилі. Якщо будете запікати, то просто збризніть олією», — додала Світлана Левицька.
Раніше свій рецепт смачних курячих котлет запропонував одеський ресторатор Сава Лібкін.
Фото — скріншот