Сезон кавунів закінчується. А як шкода! Вересневі кавуни ще гарні, але незабаром їх буде не знайти на ринку і в супермаркетах — залишаться лише солодкі спогади.
Багато людей навіть купують кавуни про запас і зберігають у прохолодному місці, щоб насолоджуватися їх смаком. А ще м'якоть кавуна можна заморозити та готувати з неї сорбети до нового сезону. Такі ласощі — гастрономічна ода літу. Дуже ефектно виглядають кавунові десерти при подачі в кришталевих креманках. Також можна подавати їх у фарфорових піалах або на блюдечках. Це також гарно!
Кулінарка з Кривого Рогу Елла Іванова поділилася рецептом десерту, який готується швидко та просто.
- Кавун та лайм — неймовірне поєднання інгредієнтів, — каже Елла Іванова. — Спробуйте — не пошкодуєте. Це дуже свіжий смак!
Кавуновий десерт
- 500 г м'якоті кавуна
- Сік половини лайма
- Цедра 1 лайма
- 1−2 чайні ложки меду
Заморозити м'якоть кавуна, натерти на тертку, додати сік лайму і при бажанні для пікантності трохи цедри. Доповнити медом. Подавати до столу, прикрасивши свіжою м'ятою.
І смачного!
Нагадаємо рецепт імбирно-кавунового супу.
Фото з альбому Елли Іванової