Як тільки не готують рибу. Наприклад, кухар ЗСУ запропонував ексклюзивний рецепт риби на … салі, а суперфіналістка «МастерШефа» — «ідеальні» котлети із щуки. Риба і картопля — прекрасне поєднання, тому фарширована картопляним пюре сьомга сподобається вашим рідним та близьким — і в цьому немає сумніву. Готується страва просто та швидко. І ще важливим є такий нюанс. Готуйте безпосередньо перед подачею до столу.
Подавайте цю страву на білих чи чорних пласких тарілках. Це дуже естетично. Така страва доречна для легкої вечері чи святкового фуршету.
Рецептом ласощів поділилася кулінарка Ардія Діаманті.
- Цю страву можна доповнити ягодами винограду, — каже Ардія Діаманті. - Солодка нота відтінить смак. Крім того, це красиво під час подачі. Вершкового масла багато в пюре не кладіть, тому що солона або маринована сьомга сама по собі вже жирна.
Фарширована сьомга
- Сьомга солона або маринована — нарізка 150 г
- Картопля — 5 шт.
- Зелень — до смаку
- Цибуля зелена — за смаком
- Вершкове масло — 30 г
- Сіль — за смаком
Відваріть картопляне пюре і додайте вершкове масло і зелену цибулю. Фарширувати охолоджені тонкі слайси сьомги трохи охолоним пюре. Подавайте сьомгу на подушці із зелені. Наприклад, це може бути зелений базилік або кінза. Декоруйте блюдо подрібненим червоним болгарським перцем.
І смачного!
Нагадаємо рецепт свинячих ребер із гранатом та поповерів із сьомгою.
Фото з альбому Ольги Сметанської