Сезон баклажанів зараз у розпалі. Тому можна насолоджуватись не тільки популярною закускою з баклажанів під назвою «Маріупольський рататуй», а й зробити заготовку з баклажанів на зиму за рецептом ведучої каналу «Прості Рецепти» в YouTube Юлії Ковальчук. Фудблогерка пропонує приготувати цілі мариновані баклажани за 10 хвилин без стерилізації. Така консервація виручить вас, коли несподівано прийшли гості, яких чимось хочеться пригостити. В такому випадку Юлія радить нарізати цілі мариновані кисло-солодкі баклажани, додати до них ріпчасту цибулю або часник, зелень, запашну олію та за бажанням трохи оцту і смакувати.
Інгредієнти на одну 1,5-літрову банку:
- Баклажани — 800 г — 1 кг
- Часник — 4 зубчики
- Лавровий лист — 2 шт.
- Чорний перець (горошком) — 8 шт.
- Духмяний перець (горошком) — 4 шт.
Для маринаду
- Сіль — 0,5 ст. л.
- Цукор — 1 ст. л.
- Оцет — 3−4 ст. л. (50 мл)
- Вода (окріп)
Приготування:
Візьміть середні баклажани, відріжте плодоніжки. Відваріть баклажани — маленькі — 5 хвилин, більші — 8 хвилин. Не переварюйте, щоб вони не стали занадто м'якими. Перекладіть їх у миску.
Наріжте зубчики часнику пластинами. Простерилізуйте банки, додайте в кожну часник, лавровий лист і чорний перець горошком. А потім заповніть банки відвареними баклажанами.
У кожну півторалітрову банку додайте 0,5 ст. ложки солі, 1 ст. ложку цукру і 3 ст. ложки оцту.
Залийте окропом доверху та закрийте стерилізованими кришками. Переверніть банки, щоб сіль і цукор розчинились. Переверніть банки догори дном, накрийте пледом і залиште до охолодження.
Ці мариновані баклажани стануть ідеальною закускою, коли потрібно швидко приготувати щось смачне для гостей!
Раніше публікували рецепт салату із запечених баклажанів із цибулею.